Questions tagged [smbclient]

Questions about the Samba file sharing application's command line tool, smbclient.

Filter by
Sorted by
Tagged with
0
votes
1answer
95 views

Use spaces in smbclient mkdir

I'm trying to use smbclient in a bash script to make a directory on a remote windows server. Whilst this works: smbclient -U "DOMAIN/$username" "//remoteserver/folder with spaces" --directory "...
0
votes
0answers
599 views

smbclient fails with NT_STATUS_IO_TIMEOUT

I have a Debian:stretch installed in my Docker container. I want use smbclient with my shared dir. Dir is shared on a host (Windows 10 x64). I created a user and permitted the access to that dir like ...
0
votes
1answer
1k views

Not enough '\' characters in service

Gleaning from the Arch Linux Wiki entry, I have what I think is the minimal setup of accessing a Windows shared drive via SMB from my Arch Linux 4.20.6: sudo pacman -Sy samba sudo echo "logging = ...
2
votes
1answer
1k views

Can't connect to SMB shared Storage from Ubuntu 18.04

i have an external hard drive connect to my TP-Link router and shared using USB Share, i am unable to connect to this Share from Ubuntu, i can only see shared volumes but can't gain access. I can ...
0
votes
1answer
233 views

How can I disable “WORKGROUP\” in smbclient

I have a pretty old version of Samba Server installed on a Linux machine. Which Linux normally doesn't require "WORKGROUP" or "SAMBA" or any domain name to log in. Normal username and password should ...
0
votes
1answer
1k views

Cannot connect to Windows 10 via smbclient because of the wrong password

I downloaded the samba package from arch (https://wiki.archlinux.org/index.php/samba#Client) Then I enabled Network discovery as described in this article: https://websiteforstudents.com/access-...
0
votes
2answers
2k views

smbclient not able to connect to after upgrade to RHEL7

smbclient //ERERYMJF/pwiwerp_Informatica -U 'PWI.kpp.com\a121212' Above command was working fine before and not working on RHEL7. I am getting below error. SPNEGO(gse_krb5) NEG_TOKEN_INIT failed: ...