0

This is my first Mint installation. I have been using Debian and Ubuntu for a decade. I am trying to make Bluetooth work on a Lenovo A340 all in one. At the beginning the wifi was not working. I tried to install official Ubuntu Realtek drivers, but there is not official drivers for this chipset. The Realtek RTL8821ce is an integrated Bluetooth+WiFi chip, as far as I know.

I installed the WIFI driver using the Thomas Pinho repo https://github.com/tomaspinho/rtl8821ce . Now the WIFI is working, but the Bluetooth is not.

Here is the inxi -Fxz output:

System:    Host: user-ideacentre-A340-22AST Kernel: 4.15.0-20-generic x86_64
           bits: 64 gcc: 7.3.0
           Desktop: Cinnamon 3.8.9 (Gtk 3.22.30-1ubuntu1)
           Distro: Linux Mint 19 Tara
Machine:   Device: desktop System: LENOVO product: (edited) v: ideacentre A340-22AST serial: N/A
           Mobo: LENOVO model: 3705 v: No DPK serial: N/A
           UEFI: LENOVO (edited) date: 06/21/2019
CPU:       Dual core AMD A9-9425 RADEON R5 5 COMPUTE CORES 2C+3G (-MCP-) 
           arch: Excavator rev.0 cache: 2048 KB

           flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 sse4a ssse3 svm) bmips: 12376
           clock speeds: max: 3100 MHz 1: 1833 MHz 2: 2186 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Stoney [Radeon R2/R3/R4/R5 Graphics]
           bus-ID: 00:01.0
           Display Server: x11 (X.Org 1.19.6 )
           drivers: ati,amdgpu (unloaded: modesetting,fbdev,radeon,vesa)
           Resolution: 1920x1080@60.00hz
           OpenGL: renderer: AMD STONEY (DRM 3.23.0 / 4.15.0-20-generic, LLVM 6.0.0)
           version: 4.5 Mesa 18.0.0-rc5 Direct Render: Yes
Audio:     Card-1 Advanced Micro Devices [AMD] Family 15h (Models 60h-6fh) Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:09.2
           Card-2 Advanced Micro Devices [AMD/ATI] Device 15b3
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:01.1
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k4.15.0-20-generic
Network:   Card-1: Realtek RTL8821CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter
           driver: rtl8821ce port: e000 bus-ID: 01:00.0
           IF: wlp1s0 state: up mac: <filter>
           Card-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCIE Gigabit Ethernet Controller
           driver: r8169 v: 2.3LK-NAPI port: d000 bus-ID: 02:00.0
           IF: enp2s0 state: down mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 1000.2GB (0.9% used)
           ID-1: /dev/sda model: TOSHIBA_MQ04ABF1 size: 1000.2GB
Partition: ID-1: / size: 916G used: 8.8G (2%) fs: ext4 dev: /dev/sda2
RAID:      No RAID devices: /proc/mdstat, md_mod kernel module present
Sensors:   System Temperatures: cpu: No active sensors found. Have you configured your sensors yet? mobo: N/A ...

an extract from the lspci output:

01:00.0 Network controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8821CE 802.11ac PCIe Wireless Network Adapter
02:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 0c)

and uname -a

Linux user-ideacentre-A340-22AST 4.15.0-20-generic #21-Ubuntu SMP Tue Apr 24 06:16:15 UTC 2018 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

Thanks in advance.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.