0

I managed to setup the display properties for the monitor via xorg.conf file, but I can't seem to find a way to use both external and built-in laptop monitor at the same time. Here is my xorg.conf:

# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings:  version 390.42  (buildd@lcy01-amd64-029)  Thu Mar 22 17:34:03 UTC 2018

# nvidia-xconfig: X configuration file generated by nvidia-xconfig
# nvidia-xconfig:  version 390.48  (buildmeister@swio-display-x86-rhel47-07)  Thu Mar 22 01:07:32 PDT 2018

Section "ServerLayout"
    Identifier     "Layout0"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    Screen      1  "Screen1" Below "Screen0"
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    Option         "Xinerama" "0"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Mouse0"
    Driver         "mouse"
    Option         "Protocol" "auto"
    Option         "Device" "/dev/psaux"
    Option         "Emulate3Buttons" "no"
    Option         "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"

    # generated from default
    Identifier     "Keyboard0"
    Driver         "kbd"
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device0"
    Driver         "nvidia"
    VendorName     "NVIDIA Corporation"
    BoardName      "GeForce GTX 960M"
    Screen         0
EndSection

Section "Device"
    Identifier     "Device1"
    Driver         "intel"
    Option         "AccelMethod" "sna"
    BusID          "PCI:0:2:0"
    Screen         1
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor0"
    VendorName     "Unknown"
    ModelName      "SAMSUNG"
    HorizSync       26.0 - 81.0
    VertRefresh     24.0 - 75.0
    Option         "DPMS"
    Option         "DPI" "96 x 96"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier     "Monitor1"
    VendorName     "Unknown"
    HorizSync       26.0 - 81.0
    VertRefresh     24.0 - 75.0
    Option         "DPMS"
    Option         "DPI" "96 x 96"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "UseEdidDpi" "False"
    Option         "Stereo" "0"
    Option         "nvidiaXineramaInfoOrder" "DFP-0"
    Option         "metamodes" "1680x1050 +0+0"
    Option         "SLI" "Off"
    Option         "MultiGPU" "Off"
    Option         "BaseMosaic" "off"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
    Identifier     "Screen1"
    Device         "Device1"
    Monitor        "Monitor1"
    DefaultDepth    24
    Option         "UseEdidDpi" "False"
    Option         "Stereo" "0"
    Option         "nvidiaXineramaInfoOrder" "DFP-0"
    Option         "metamodes" "1680x1050 +0+0"
    Option         "SLI" "Off"
    Option         "MultiGPU" "Off"
    Option         "BaseMosaic" "off"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

With this settings, only the external monitor is working, but if I switch the lines Screen 0 and Screen 1 between the two Section "Device", only laptop monitor is working.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.