2

sensors used to work well for me but since upgrading to a Ryzen 2700X the readings don't make sense.

nct6779-isa-0290
Adapter: ISA adapter
Vcore:                  +0.56 V  (min =  +0.00 V, max =  +1.74 V)
in1:                    +1.27 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)  ALARM
AVCC:                   +3.36 V  (min =  +2.98 V, max =  +3.63 V)
+3.3V:                  +3.36 V  (min =  +2.98 V, max =  +3.63 V)
in4:                    +1.84 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)  ALARM
in5:                    +0.82 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)  ALARM
in6:                    +1.20 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)  ALARM
3VSB:                   +3.46 V  (min =  +2.98 V, max =  +3.63 V)
Vbat:                   +3.26 V  (min =  +2.70 V, max =  +3.63 V)
in9:                    +0.00 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)
in10:                   +0.83 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)  ALARM
in11:                   +1.09 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)  ALARM
in12:                   +1.69 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)  ALARM
in13:                   +0.93 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)  ALARM
in14:                   +1.82 V  (min =  +0.00 V, max =  +0.00 V)  ALARM
fan1:                   932 RPM  (min =    0 RPM)
fan2:                  2351 RPM  (min =    0 RPM)
fan3:                     0 RPM  (min =    0 RPM)
fan4:                   992 RPM  (min =    0 RPM)
fan5:                   918 RPM  (min =    0 RPM)
SYSTIN:                 +33.0°C  (high =  +0.0°C, hyst =  +0.0°C)  ALARM  sensor = thermistor
CPUTIN:                 -62.5°C  (high = +80.0°C, hyst = +75.0°C)  sensor = thermistor
AUXTIN0:                +15.0°C    sensor = thermistor
AUXTIN1:                +35.0°C    sensor = thermistor
AUXTIN2:                +21.0°C    sensor = thermistor
AUXTIN3:                -25.0°C    sensor = thermistor
PCH_CHIP_CPU_MAX_TEMP:   +0.0°C
PCH_CHIP_TEMP:           +0.0°C
PCH_CPU_TEMP:            +0.0°C
PCH_MCH_TEMP:            +0.0°C
intrusion0:            ALARM
intrusion1:            ALARM
beep_enable:           disabled

k10temp-pci-00c3
Adapter: PCI adapter
temp1:        +92.9°C  (high = +70.0°C)

iwlwifi-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1:            N/A

Where is my CPU temperature in here? What's with all the ALARMs? Why is CPUTIN -62C? What is the temp1 that is reporting 93C? I'm pretty sure my system is neither supercooled nor overheating. BIOS reports CPU temp at around 30-40C, the output above was with <5% average CPU usage, nothing significant running, so shouldn't be much higher.

I just want to get a CPU temperature out of this so I can put it in my conky.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.