0

Today I wanted to install Anarchy. But there's a problem: It says:

ERROR:  '/dev/disk/by-label/ANARCHYV100' device did not show up after 30 seconds...

In /dev/disk/ there's no by-label directory. I also tried flashing it on my USB with different programs on Linux (dd) and windows (etcher, win32diskimager, Rufus). I'm booting this stick over UEFI. I tried booting the official Arch Linux ISO from. I also tried booting it over another USB port. Every time I get into an interactive shell.

Does anybody know a fix or is this a bug?

5
  • I think the iso file is buggy. I was able to boot from a USB pendrive cloned from the current iso file of Anarchy, but there were a few complaints during the boot, not only the one you describe. I arrived at the desktop, but the mouse and touchpad were dead on my Lenovo. Probably it works better in some other computer.
    – sudodus
    Jun 9, 2018 at 8:04
  • Nut if that would be the case, the Anarchy ISO and the official Arch ISO must be buggy. I tested it on my workstation, got the same error.
    – Miklj
    Jun 9, 2018 at 8:19
  • In my Toshiba laptop, the mouse works (and also the touchpad). And there, in BIOS mode, things seem to work better. There is also /dev/disk/by-label/ANARCHYV100. So I suggest that you try to boot in BIOS mode. Good luck :-)
    – sudodus
    Jun 9, 2018 at 8:25
  • The strange thing about it: About 3 months ago, I could boot into an arch iso on my laptop with uefi.
    – Miklj
    Jun 9, 2018 at 9:04
  • try to use balenaetcher, i have the same problem, the balena assing another name and works
    – user460333
    Mar 12, 2021 at 1:10

1 Answer 1

0

The installer expects the USB-drive under te auto-mount point

/dev/disk/by-label/ANARCHYV100

So rename your USB drive to ANARCHYV100, then try again the install.

You must log in to answer this question.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged .