10
 273     <keybind key="W-Return">
 274       <action name="Execute">
 275         <command>lxterminal</command>
 276       </action>
 277     </keybind>
 278     <keybind key="W-Up">
 279       <action name="ToggleMaximizeFull"/>
 280     </keybind>
 281     <keybind key="W-Left">
 282       <action name="MoveToEdgeWest"/>
 283     </keybind>
 284     <keybind key="W-Right">
 285       <action name="MoveToEdgeEast"/>
 286     </keybind>

I added these lines in between the default last </keybind> and </keyboard> in my ~/.config/openbox/rc.xml file (the line numbers are from vim). However, neither restarting X nor issuing an openbox --reconfigure applies these settings.

What am I doing wrong? I'm using Arch with all the default LXDE packages.

  • 1
    Are you sure that you have the file in the proper path? – pedrosaurio Jul 19 '12 at 17:01
  • Did you receive any error dialog ? If so, the configure xml file is malformed – daisy Aug 19 '12 at 0:35
  • 1
    Pastebin and link to the complete rc.xml - a fragment is not that useful... – jasonwryan Aug 19 '12 at 1:41
11

On LXDE ~/.config/openbox/lxde-rc.xml config is used instead.

To check how openbox was started you can do:

$ ps ax | grep openbox
 2109 ?        S      0:29 openbox --config-file /home/marcin/.config/openbox/lxde-rc.xml
9

There is also

$ openbox --restart

Since it was not mentioned yet, I will do it. This will not restart X as well. Presumably --restart is "more powerful" than --reconfigure.

  • Does this close the running GUI applications? – golimar Feb 26 at 16:00
0

Make sure you use the path in your home directory

.config/openbox/rc.xml

not

~./config/openbox/rc.xml

  • That is where it is; I made a typo in the OP. – Randall Ma Jul 19 '12 at 21:39
  • Does it work now? If yes, you can mark the answer as the correct one. – pedrosaurio Jul 23 '12 at 10:57
  • Nope. Nevertheless, I've gone ahead and switched to xfwm4, but if this question accumulates more answers I'll go and test them. Thanks for your help. – Randall Ma Jul 23 '12 at 17:15
0

i've been struggling with the same problem for an hour now and the answer i'm afraid is quite silly and straightforward. You should locate you keybinds within the keyboard block inside the rc.xml other wise they won't work.

I hope i answered your question :).

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.