1

I created the test environment in the VirtualBox:
Three virtual machines:
1 - like end-point host (IP static 192.168.1.2) - one ethernet interface connected to virtual lan (intnet1)
2 - like bridge host (IP 192.168.1.1) - two ethernet interfaces connected to virtual lan (intnet1 intnet2 respectively)
3 - like end-point host (IP static 192.168.1.3) - one ethernet interface connected to virtual lan (intnet2)

All machines clearly installed CentOS Linux release 7.3.1611 (Core)

configurations of network interfaces:
Machine-1: (/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-enp0s3)

TYPE=Ethernet
BOOTPROTO=static
IPADDR=192.168.1.2
NETMASK=255.255.255.0
NM_CONTROLLED=no
NAME=enp0s3
DEVICE=enp0s3
ONBOOT=yes

Machine-3: (/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-enp0s3)

TYPE=Ethernet
BOOTPROTO=static
IPADDR=192.168.1.3
NETMASK=255.255.255.0
NM_CONTROLLED=no
NAME=enp0s3
DEVICE=enp0s3
ONBOOT=yes

Machine-2: (/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0)

TYPE=Ethernet
NM_CONTROLLED=no
DEVICE=enp0s3
ONBOOT=yes
BRIDGE=br0

Machine-2: (/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth1)

TYPE=Ethernet
NM_CONTROLLED=no
DEVICE=enp0s8
ONBOOT=yes
BRIDGE=br0

Machine-2: (/etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-br0)

DEVICE=br0
TYPE=Bridge
STP=off
ONBOOT=yes
BOOTPROTO=none
IPADDR=192.168.1.1
NETMASK=255.255.255.0
NM_CONTROLLED=no

When I starts all interfaces on all machines:
Machine-1 can reach with Machine-2 via enp0s3
Machine-3 can not reach any other machine and other machine can not reach the Machine-3

How using Machine[1,3] reach any of them usign bridge?

What I doing wrong? Or may be I forgott to something else...

Thanks in advance!

closed as off-topic by Jeff Schaller, Wouter Verhelst, G-Man, dr01, jimmij Mar 21 '18 at 19:13

This question appears to be off-topic. The users who voted to close gave this specific reason:

  • "Questions describing a problem that can't be reproduced and seemingly went away on its own (or went away when a typo was fixed) are off-topic as they are unlikely to help future readers." – Jeff Schaller, Wouter Verhelst, G-Man, dr01, jimmij
If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

  • While trying to ping any machine I see right MAC-addresses of destinations hosts. But no packages in tcpdump – i.kimiko Mar 12 '18 at 19:59
1

I forgot to enable promiscuous mode for ethernet interfaces in settings for virtual machine-2. After that bridge works fine for me.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.