1

I copied this this file (vokabel_daemon.service)

[Unit]
Description=Start vokabeltrainer daemon
After=network.target

[Service]
ExecStart=/home/mm/lib/vokabeltrainer/box_vokabeltrainer.pl daemon --listen "http://*:3001"

[Install]
WantedBy=mulit-user.target 

to /etc/systemd/system/ (openSUSE12.1).

Then after a

systemctl enable vokabel_daemon.service
systemctl start vokabel_daemon.service

I could open my website.

But after a reboot it doesn't work any more.

systemctl status vokabel_daemon.service:

vokabel_daemon.service - Start vokabeltrainer daemon
          Loaded: loaded (/etc/systemd/system/vokabel_daemon.service; enabled)
          Active: inactive (dead)
          CGroup: name=systemd:/system/vokabel_daemon.service

After a systemctl start vokabel_daemon.service it is working again:

vokabel_daemon.service - Start vokabeltrainer daemon
          Loaded: loaded (/etc/systemd/system/vokabel_daemon.service; enabled)
          Active: active (running) since Thu, 21 Jun 2012 08:38:16 +0200; 1s ago
        Main PID: 2288 (perl)
          CGroup: name=systemd:/system/vokabel_daemon.service
                  └ 2288 perl /home/mm/lib/vokabeltrainer/box_vokabeltrainer.pl daemon --listen http://*:3001

What do I have to change so that I don't have to start the daemon by hand after a reboot?

8

Assuming this isn't a typo, the install section in your typo service file contains a typo. It should be, multi-user.target instead of mulit-user.target (mulit vs. multi), e.g:

[Install]
WantedBy=multi-user.target 

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.