0

I recently dual-booted Debian stretch with Windows. Everything is working correctly but I can't connect to wifi. After some search I installed realtek-firmware and firmware-iwlwifi as suggested by similar queries. But I still can't connect to my wifi. My ethernet connection works well though. This is my lspci output

lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor DRAM Controller (rev 06)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor PCI Express x16 Controller (rev 06)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 06)
00:03.0 Audio device: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor HD Audio Controller (rev 06)
00:14.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB xHCI (rev 05)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family MEI Controller #1 (rev 04)
00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #2 (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset High Definition Audio Controller (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #1 (rev d5)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #3 (rev d5)
00:1c.3 PCI bridge: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family PCI Express Root Port #4 (rev d5)
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #1 (rev 05)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation HM86 Express LPC Controller (rev 05)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family 6-port SATA Controller 1 [AHCI mode] (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 05)
01:00.0 3D controller: NVIDIA Corporation GM107M [GeForce GTX 950M] (rev a2)
03:00.0 Network controller: Intel Corporation Wireless 7260 (rev bb)
04:00.0 Unassigned class [ff00]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8411B PCI Express Card Reader (rev 01)
04:00.1 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 12)

Can you please suggest a fix? Thank you in advance :)

UPDATE: dmesg output:

sudo dmesg | grep iwlwifi
[   13.568649] iwlwifi 0000:03:00.0: firmware: failed to load iwlwifi-7260-17.ucode (-2)
[   13.568650] iwlwifi 0000:03:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-7260-17.ucode failed with error -2
  • Did you follow the steps in the Debian Wiki page? The error you get means "module not found". – AndrewQ Oct 15 '17 at 14:08
  • The wireless card in question is Intel, corresponding to "03:00.0 Network controller: Intel Corporation Wireless 7260 (rev bb)", correct? If so, what does lsmod | grep iwlwifi return? – Faheem Mitha Oct 15 '17 at 15:30
1

Try this one, I think this should work. I'm sorry at the moment I don't have a debian version up and running to test this.

iwlwifi

  • I already did that but it failes to load firmware. Dmesg output is in update – Marko vlaić Oct 15 '17 at 13:19

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.