1

since few days I still can not run network on debian8.7 (or ubuntu 16.04) and qemu. all installed with default packages (or - in case of qemu, from src too relating to shadow'sblog post).

I think that the bug is inside the /etc/network/interfaces or in the running script.

I will paste both below. Maybe you will spot the bug and help me a little bit. Thank you for your time.

/etc/network/interfaces:

auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet dhcp

# auto br0
iface br0 inet dhcp
    pre-up tunctl -t tap0 -g tuntap
    pre-up tunctl -t tap1 -g tuntap
    pre-up ip link set tap0 up
    pre-up ip link set tap1 up
    bridge_ports eth0 tap0 tap1
    bridge_stp off
    bridge_maxwait 0
    bridge_fd 0
    post-down ip link set tap0 down
    post-down ip link set tap1 down
    post-down tunctl -d tap0
    post-down tunctl -d tap1

it is from debian 8.7 (I downloaded and installed latest version some about one hour ago).

Script run:

#!/bin/sh

image="/home/myuser/routers_research/debian-mipsel/debian_squeeze_mipsel_standard.qcow2"
kernel="/home/myuser/routers_research/debian-mipsel/vmlinux-2.6.32-5-4kc-malta"

echo "[+] Start debian mipsel.."

qemu-system-mipsel -net nic -net tap,ifname=tap1,script=no,downscript=no -nographic -M malta -m 256 -kernel $kernel -hda $image -append "root=/dev/sda1 console=tty0"

migrated from reverseengineering.stackexchange.com Mar 27 '17 at 14:39

This question came from our site for researchers and developers who explore the principles of a system through analysis of its structure, function, and operation.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy