1

I like to run several services from my Centos server and Debian computer from home. Since I had my own domain for my email, I was interested in using my domain name with a VPS static IP to act as a pseudo static IP for my home server through VPN.

So I got a CentOS6.3 VPS from vps.net and started setting up an OpenVPN server using this guide. Once I finished with the configuration, service openvpn start always returned with -

Starting openvpn: [FAILED]

So I removed and purged all of the packages and restarted. Then I kept looking at and trying other tutorials ranging from RHEL to ubuntu. I have rebooted purged and updated repositories but still can't find out what I am doing wrong. So I appreciate anyones help at finding my error.

$(uname -r)
-bash: 2.6.32-642.el6.x86_64

openvpn --versionOpenVPN 2.3.14 x86_64-redhat-linux-gnu [SSL (OpenSSL)] [LZO] [EPOLL] [PKCS11] [MH] [IPv6] built on Dec  7 2016
library versions: OpenSSL 1.0.1e-fips 11 Feb 2013, LZO 2.03
Originally developed by James Yonan
Copyright (C) 2002-2016 OpenVPN Technologies, Inc. <sales@openvpn.net>
Compile time defines: enable_crypto=yes enable_crypto_ofb_cfb=yes enable_debug=yes enable_def_auth=yes enable_dlopen=unknown enable_dlopen_self=unknown enable_dlopen_self_static=unknown enable_fast_install=yes enable_fragment=yes enable_http_proxy=yes enable_iproute2=yes enable_libtool_lock=yes enable_lzo=yes enable_lzo_stub=no enable_management=yes enable_multi=yes enable_multihome=yes enable_pam_dlopen=no enable_password_save=yes enable_pedantic=no enable_pf=yes enable_pkcs11=yes enable_plugin_auth_pam=yes enable_plugin_down_root=yes enable_plugins=yes enable_port_share=yes enable_pthread=yes enable_selinux=no enable_server=yes enable_shared=yes enable_shared_with_static_runtimes=no enable_small=no enable_socks=yes enable_ssl=yes enable_static=yes enable_strict=no enable_strict_options=no enable_systemd=no enable_win32_dll=yes enable_x509_alt_username=yes with_crypto_library=openssl with_gnu_ld=yes with_iproute_path=/sbin/ip with_mem_check=no with_plugindir='$(libdir)/openvpn/plugins' with_sysroot=no

server.config

chkconfig | grep openvpn
openvpn 0:off 1:off 2:on 3:on 4:on 5:on 6:off

Should they all be off if I am not currently running the service?

Couldn't finding anything in dmesg.

  • can you modprobe tun? – SYN Feb 27 '17 at 18:14
0

Ok, something is wrong with the init script because I can start the server fine using this -

openvpn --mode server --dev tun --tls-server --dh /etc/openvpn/dh2048.pem --ca /etc/openvpn/ca.crt --cert /etc/openvpn/server.crt --key /etc/openvpn/server.key

I'll look into it further

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.