1

I'm using x11vnc for reverse connection, that the help seeking persons only have to click a button (a launcher for a bash one-liner with x11vnc and a DDNS) when I ask them to do so.

I stripped down the one-liner to x11vnc -connect vnc.domain.tld

on Linux Mint 13 or Ubuntu 12.04 with MATE <=1.6, Xfce, KDE or Unity (x11vnc installed from the default repositories) everything works perfect and the last lines when establishing a connection are:

...
01/01/2000 00:00:00 Using tight encoding for client XXX.XXX.XXX.XXX
01/01/2000 00:00:00 created   xdamage object: 0x3c00036
01/01/2000 00:00:00 copy_tiles: allocating first_line at size 51
01/01/2000 00:00:05 client_set_net: XXX.XXX.XXX.XXX  5.0809
01/01/2000 00:00:09 created selwin: 0x3c00037
01/01/2000 00:00:09 called initialize_xfixes()

but on Debian 8, Fedora 24, Linux Mint 17.x & 18 or Ubuntu 14.04 & 16.04 with MATE >=1.8, Xfce, LXDE, KDE, Cinnamon or Unity x11vnc (installed from the default repositories) exits with the last 4 terminal-lines being different: (also the waiting client exits immediately)

...
01/01/2000 00:00:00 Using tight encoding for client XXX.XXX.XXX.XXX
01/01/2000 00:00:00 client_count: 0
01/01/2000 00:00:00 Restored X server key autorepeat to: 1
01/01/2000 00:00:00 viewer exited.
01/01/2000 00:00:00 deleted 50 tile_row polling images.

so... I have no clue what and why it is not working anymore!
what I can do to get the reverse VNC connection working again? - or is there maybe a bug???


notice: the masked IP-addresses are the correct ones from the client and for sure port 5500 is forwarded to the client.

additional notice: if needed... I'm using remmina as viewer.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.