4

I'm using chromium-browser and a vnc4 server to do some thumbnailing of flash resources. This is the version:

$ chromium-browser --version
Using PPAPI flash.
Chromium 48.0.2564.116 Ubuntu 14.04

This is what I do when I try to do the capture:

sudo vnc4server  -kill :1
vnc4server 
export DISPLAY=:1
sudo xhost +local: 
chromium-browser "<url to load the resource on our website>"

This has worked in the past; I would proceed to do a couple of interactions (pressing play buttons etc), then do a screengrab. But now it's hanging, displaying this output:

Using PPAPI flash.
Xlib:  extension "XInputExtension" missing on display ":1".
Xlib:  extension "XInputExtension" missing on display ":1".
Xlib:  extension "XInputExtension" missing on display ":1".
[3121:3121:0322/164259:ERROR:logging.h(808)] Failed to call method: org.freedesktop.DBus.ObjectManager.GetManagedObjects: object_path= /: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.bluez was not provided by any .service files
[3121:3121:0322/164259:ERROR:logging.h(808)] Failed to call method: org.freedesktop.DBus.ObjectManager.GetManagedObjects: object_path= /: org.freedesktop.DBus.Error.ServiceUnknown: The name org.bluez was not provided by any .service files
Xlib:  extension "XInputExtension" missing on display ":1".
libGL error: failed to load driver: swrast
[3176:3176:0322/164300:ERROR:gl_surface_glx.cc(347)] GLX 1.3 or later is required.
[3176:3176:0322/164300:ERROR:gl_surface_x11.cc(56)] GLSurfaceGLX::InitializeOneOff failed.
[3176:3176:0322/164300:ERROR:gpu_child_thread.cc(257)] Exiting GPU process due to errors during initialization
[3121:3155:0322/164300:ERROR:browser_gpu_channel_host_factory.cc(132)] Failed to launch GPU process.
[WARNING:flash/platform/pepper/pep_module.cpp(63)] SANDBOXED
Vector smash protection is enabled.

Now, apart from hanging the terminal, this does seem to be working. I can open another terminal and do the interactions and screengrabs in there just fine, like so:

#click play button
sudo xdotool mousemove 160 655; sudo xdotool click 1
#screengrab
sudo import -display :1 -window root -crop 800x600+11+83 /path/to/output.jpg

So, maybe I can actually ignore this problem if I find a way to bypass the hanging command. I tried adding an & on the end, like so:

chromium-browser "<url to load the resource on our website>" &

But it's still hanging. It's also hanging if I do

chromium-browser "<url to load the resource on our website>" >/dev/null

I've also tried starting it with nohup in front of the command (still hangs, but with no output) and nohup at the start with & at the end (same).

I'm out of ideas. I'm not familiar enough with vnc4 or chromium-browser to know what this error even means, let alone try to fix it. Can anyone advise?

  • Reading your log, you have a swrast trouble and a GLX 1.3 trouble. You should fix it first. – aurelien Apr 2 '16 at 15:49
0
+75

Try reinstalling chromium. Maybe a glitch happened. If this doesn't work maybe you have to delete some of its library files and try reinstalling again.

I hope this fixes your problem!

0

There is an issue with the chromium browser when taking screenshots. See this bug report.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.