1

I just installed Linux Mint 17.2 (MATE) on laptop hp probook 450 g1. however i can't use Audio, it not working.

I try sudo inxi -Fxi

System: Host: skd-HP-ProBook-450-G1 Kernel: 3.16.0-38-generic x86_64 (64 bit, gcc: 4.8.2)

       Desktop: MATE 1.10.0  Distro: Linux Mint 17.2 Rafaela Machine:   System: Hewlett-Packard product: HP ProBook 450 G1 version:

A3008CD10003 serial: 2CE35020CW

       Mobo: Hewlett-Packard model: 1942 version: KBC Version 89.10 serial: PDWTF1B2D5T9B0

Bios: Hewlett-Packard version: L74 Ver. 01.05 date: 11/04/2013

CPU: Dual core Intel Core i3-4000M CPU (-HT-MCP-) cache: 3072 KB flags: (lm nx sse sse2 sse3 sse4_1 sse4_2 ssse3 vmx) bmips: 9578.56

Clock Speeds: 1: 2400.00 MHz 2: 2400.00 MHz 3: 2400.093 MHz 4: 2400.00 MHz

Graphics: Card: Intel 4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller bus-ID: 00:02.0

X.org: 1.15.1 drivers: intel (unloaded: fbdev,vesa) tty size: 80x24 Advanced Data: N/A for root

Audio: Card-1: Intel 8 Series/C220 Series High Definition Audio Controller bus-ID: 00:1b.0 Card-2: Intel Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor HD Audio Controller bus-ID: 00:03.0

Network: Card-1: MEDIATEK MT7630e 802.11bgn Wireless Network Adapter driver: rt2800pci bus-ID: 03:00.0 IF: wlan0 state: down mac: fc:4d:d4:57:0c:72 Card-2: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller driver: r8169 port: 3000 bus-ID: 02:00.0 IF: eth0 state: up speed: 100 Mbps duplex: full mac: a0:1d:48:a8:8e:6b WAN IP: 14.161.19.153 IF: eth0 ip: 192.168.100.2 ip-v6: fe80::a21d:48ff:fea8:8e6b IF: wlan0 ip: N/A ip-v6: fe80::fe4d:d4ff:fe57:c72 Drives: HDD Total Size: 500.1GB (1.2% used) 1: id: /dev/sda model: ST500LM000 size: 500.1GB temp: 41C Partition: ID: / size: 14G used: 5.2G (40%) fs: ext4 ID: /home size: 38G used: 473M (2%) fs: ext4 ID: swap-1 size: 4.09GB used: 0.00GB (0%) fs: swap RAID: No RAID devices detected - /proc/mdstat and md_mod kernel raid module present Sensors: System Temperatures: cpu: 52.0C mobo: 0.0C Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A Info: Processes: 210 Uptime: 1:06 Memory: 1854.3/3834.0MB Runlevel: 2 Gcc sys: 4.8.4 Client: Shell (sudo) inxi: 1.9.17

  • Please edit your question and clarify how you have tested the sound card. Does running speaker-test produce a sound? – terdon Jul 20 '15 at 17:25

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.