1

somehow can't get fetchmail to work properly... it wont get email from provider but it connects to properly

# Configuration created Tue Feb 10 10:18:32 2015 by fetchmailconf 1.52 $Revision: 4636 $ set postmaster "adm@domain.com"
#set nobouncemail
#set no spambounce
#set properties ""
#set daemon 900 poll mail.domain.com with proto POP3 localdomains domain.com
    envelope X-Originally-To
    user 'user' with password 'pass' to * here options smtphost  192.168.15.150

fetchmail: WARNING: Running as root is discouraged.
fetchmail: 6.3.2 querying mail.domain.com (protocol POP3) at Tue Feb 10 10:38:09 2015: poll started
fetchmail: POP3< +OK POP3 server ready <848591453.795682759@mail.domain.com>
fetchmail: POP3> CAPA
fetchmail: POP3< -ERR bad command
fetchmail: bad command
fetchmail: Repoll immediately on user@mailns.domain.com
fetchmail: POP3< +OK POP3 server ready <2108898658.1799016658@mail.domain.com>
fetchmail: POP3> USER user
fetchmail: POP3< +OK
fetchmail: POP3> PASS *
fetchmail: POP3< +OK connected
fetchmail: POP3> STAT
fetchmail: POP3< +OK 1 3255
fetchmail: POP3> LAST
fetchmail: POP3< -ERR bad command
fetchmail: bad command
fetchmail: POP3> UIDL
fetchmail: POP3< +OK listing follows
fetchmail: POP3< 1 15021010380695
fetchmail: POP3< .
1 message for user at mail.domain.com (3255 octets).
fetchmail: POP3> LIST 1
fetchmail: POP3< -ERR message 1 not found
fetchmail: message 1 not found
fetchmail: POP3> QUIT
fetchmail: POP3< +OK
fetchmail: client/server protocol error while fetching from user@mail.domain.com
fetchmail: 6.3.2 querying mail.domain.com (protocol POP3) at Tue Feb 10 10:38:09 2015: poll completed
fetchmail: Query status=4 (PROTOCOL)
fetchmail: normal termination, status 4
Done.
2

Your mail server is broken. It claims that it has a message numbered 1 in the UIDL command, but then the LIST command trying to get the size of that message claims there is no such message.

  • but there are messages because if i use another client (efs in windows) it works just fine – vartaxe Feb 10 '15 at 14:19
  • @vartaxe, yes... the server says there is a message... but then it says there isn't, so it's broken. – psusi Feb 10 '15 at 14:27
  • hum ok so that should be my postfix? how to tell? because i can send mail with mutt client to my exchange server :/ – vartaxe Feb 10 '15 at 14:34
  • or perhaps ISP postfix has issues could this be possible? – vartaxe Feb 10 '15 at 14:34
  • @vartaxe, whatever the POP3 server you are connecting to is where the problem is... I have no idea if that is yours, or your ISP's, or whether it is running postfix or some other software. – psusi Feb 10 '15 at 21:39
0

Some POP3 servers are missing the LIST command. This command indeed gives the size of each mail available. To avoid this check, and to find a path to restore the service, just use the fetchmail "fetchsizelimit" option and set it to 0.

fetchsizelimit 0

This way, fetchmail doesn't care about sizes any more and skips the use of the LIST command. Problem solved.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.