The tag has no wiki summary.

learn more… | top users | synonyms (1)

2
votes
1answer
2k views

Cut + Copy + Paste in Linux Puppy Wary

Trying to cut + copy + paste from the standard urxvt shell in Puppy Linux Wary 5.3. If I follow this post on http://crunchbang.org/forums/viewtopic.php?id=15085 and I press: in urxvt: ctrl + ...
12
votes
2answers
2k views

Italics in Emacs on a text terminal (rxvt-unicode)

I am using Emacs running in an urxvt, and I cannot get italics to work in Emacs although the terminal supports it. Here’s my current setup: I haven’t set $TERM, so it is the default ...
7
votes
1answer
636 views

urxvt: scroll just one line

I can scroll a chunk of output with Shift+PageUp (or PageDown), but is there a way to scroll just one line up and down? Often, you'd like to read something that is small enough to fit in one screen, ...
5
votes
6answers
3k views

Is there a (light-weight) replacement for `rxvt-unicode`?

I am currently using rxvt-unicode as a terminal emulator. Since I also like the configurability of terminal emulators from GNOME and KDE, I wonder whether there is some kind of replacement for ...
1
vote
0answers
404 views

Terminal does not open under dwm — is there an error log file?

I am running DWM under Arch Linux in combination with the urxvt terminal. I have a urxvt daemon running but when I press the key combination for opening a terminal window, nothing happens. Is there ...
4
votes
1answer
694 views

Debian chroot blocking PTTYs on host

I've created a Debian-based chroot environment using debootstrap under Arch Linux, and fill it with life like this: #!/bin/sh mount -t proc proc $CHROOT/proc mount -t devpts devpts $CHROOT/dev/pts ...
3
votes
4answers
2k views

Set tab width in GUI terminal

I found that setterm -regtabs 4 doesn't work in xterm or urxvt. But, this xterm_set_tabs () { TERM=linux; export $TERM; setterm -regtabs 4 } will circumvent the problem. But, I suspect ...
1
vote
2answers
2k views

rxvt-unicode + mc - strange characters in root shell only

Using rxvt-unicode-9.11 and mc-4.7.5.2, and using zsh-4.3.11 as my login shell, I find that I get strange characters, eg â instead of lines being drawn. Interestingly however, launching urxvt from ...