1
vote
0answers
10 views

Change audio volume when headphones are plugged in KDE

I am working on Debian 7 with KDE Version 4.8.4. I want the volume to be reduced automatically when I plug my headphones, I know it is not a problem with my computer (at least directly) because it ...
1
vote
0answers
140 views

No audio on Debian “jessie” / KDE install [closed]

I've completed a fresh Debian jessie / KDE install on a Chromebook via crouton, but I have one problem: I can't get the sound to work. How can I fix this issue? I'm running the chroot from an SD ...
2
votes
0answers
50 views

How to stream audio from /dev/dsp?

What is the best way to stream audio from /dev/dsp (I'm using OSS on Debian). I would prefer HTTP streaming, but if there is a way on another protocol, I can deal with that.
1
vote
0answers
32 views

I can't find my soundcard using lspci; does that mean it's not linux's fault?

Pretty straightforward question, and according to this diagram it would seem the answer is yes. My previous sound card stopped working (ie. stopped appearing when I ran lspci) so I bought a 2nd hand ...
0
votes
0answers
77 views

Crunchbang Linux Waldorf: Sound Problems with NVIDIA Corporation MCP61 High Definition Audio (rev a2)

$ lspci | grep -i audio 00:05.0 Audio device: NVIDIA Corporation MCP61 High Definition Audio (rev a2) 02:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Device aab0 $ sudo speaker-test ...
1
vote
0answers
12 views

Pulseaudio: “virtual” sink just for controlling volume

I got a box that runs XBMC and other media apps, and various apps that play status sounds. I'd like to have two "virtual" sinks (basically just for controlling the volume of a group of applications), ...
1
vote
0answers
31 views

How to get Debian to detect my Audigy 2

I started my PC this morning and noticed that I had no sound. Since last using the sound card successfully, I had installed openssh-server, but I suspect this is unrelated. I think my PC isn't ...
2
votes
0answers
76 views

Sound crackles and echos to the point of being unusable

I recently got a new desktop, installed debian 64 bit, and found out that the sound doesn't work at all. I'm not entirely sure what information I should give to help identify the problem but I'll do ...
0
votes
1answer
53 views

Set Sound Settings to 152% on Boot (LMDE)

I have installed Linux Mint Debian Edition and everything is working correctly, except that 100% sound setting is not ideal on my speakers, so I see that I can increase it to 152% from my sound ...
1
vote
0answers
837 views

How to enable both built-in audio output and HDMI audio output with PulseAudio?

I've been searching for this issue for days now and tried various solutions suggested, without any success. Basically, I have a laptop with built-in audio (the output goes either to the headphone ...
2
votes
0answers
69 views

Debian: pulseaudio sink volumes syncing?

Running Debian jessie with pulseaudio, sometimes I would use pavucontrol to adjust volumes of different applications at varying levels. Then when I would forget about it and adjust the volume using ...
1
vote
0answers
290 views

Audio (speaker) jack detection with debian

How to find out whether speaker jack is connected or not in my motherboard Tried out some reference from : Detecting headphone connection/disconnection in Linux pasted my amixer output.Need ...
2
votes
2answers
347 views

Muting and unmuting sound with mutebutton

I'm running the testing branch of debian with codename Jessie and xfce as desktop environment on a Lenovo ThinkPad T410. When I press the mute-button, it mutes pulse-audio and alsa, but when I press ...
1
vote
1answer
82 views

how to fix default sound device for a user

when I "play" (with SoX) a .wav file using my own account on Debian it plays fine: jcomeau@aspire:~$ play ~petalumarentals/7077809525.1396808357.711.wav ...
0
votes
0answers
160 views

Delay in playing(recording?) real time raw audio. [OpenWrt, Debian]

I'm developing OpenWrt device which sends audio data to network but I have issues in the early beginning. I'm trying to find which cause delay in playing (or maybe recording, but more probably ...
1
vote
0answers
105 views

Debian jessie Logitech G35 microphone not working

I'm on Debian jessie with KDE. I have a Logitech G35 headset and even managed to enable surround sound. Now I noticed that the microphone isn't muted. I'm pretty sure that it is not muted and set as ...
0
votes
1answer
156 views

KDE: temporarily changing sound system

A little time ago, I reported a bug related to Phonon/pulseaudio. For debugging purposes I was told to disable pulseaudio so phonon can use the hardware directly. So I searched about how to disable ...
1
vote
1answer
215 views

motherboard beep

I need help. I am using a Debian machine, ARK-3360F, and I need to make it beep like it does when it starts-up. Unfortunately, there is not any other speaker than this on the machine, so the below ...
0
votes
1answer
73 views

Unwanted 32 bits audio sample type with default codecs

I'm running a fresh Debian sid / KDE with Pulseaudio and the VLC/Phonon backend (default). When I play a (16 bits) mp3 file with most of my players (VLC/cVLC, SMplayer, Juk, etc), the Pulseaudio ...
2
votes
2answers
2k views

After upgrading the kernel, the sound no longer works

I have updated the Linux kernel on my system to Linux 3.11-2-amd64 #1 SMP Debian 3.11.10-1 (2013-12-04) x86_64 GNU/Linux. Having done that, the sound no longer works. Distribution Info(cat ...
0
votes
0answers
310 views

How do I make Wheezy see my sound card?

I'm working on a relatively clean install of Wheezy - relatively as I installed it today and have been installing packages for quite some time. I previously had Ubuntu which played sounds, so it's not ...
2
votes
1answer
125 views

Every few minutes sound is reset

I'm running Debian testing and I have a script that sets the volume of speakers on startup that looks like this: amixer -c 0 set Surround 50% > /dev/null & amixer -c 0 set Center 100% > ...
0
votes
0answers
218 views

Gnome can't open Sound Mixer - No volume control GStreamer plugins and/or devices found

I'm trying to get sound output working on a VPS, but whenever I'm trying to open the gnome sound control panel as non-root, I'm getting the error "No volume control GStreamer plugins and/or devices ...
3
votes
1answer
981 views

How do I resolve the garbled sound in Debian?

I just recently installed Debian 7 Wheezy with KDE and once I turn on the computer, the start-up sound is garbled. The closest description I can think of is that the sound coming out is somehow ...
2
votes
0answers
237 views

How to send HDMI sound to OTHER HDMI port?

I am running XBMC on a Debian Testing system on my HTPC. I want to switch between my monitor for browsing and my tv for XBMC. This is no problem. But the sound only seems to reach my television when ...
2
votes
1answer
901 views

No sound on Debian VM

I installed Debian+XFCE using VMware and this YouTube video. Everything runs OK, but I have no sound in the VM. What's wrong?
3
votes
1answer
473 views

How can I make Debian with KDE louder?

I am running KDE in Debian Testing and I just noticed that the system is really quiet. This is my office laptop, so to be honest I turned the sound on for the first time since I got it 2 years ago. ...
2
votes
1answer
632 views

Sound not working in Debian except in google chrome and test utilities [closed]

Yesterday, I had Archlinux on my Dell Latitude E6520 and the sound was working perfectly fine (I even had the loud beep I couldn't get rid of). Today, I installed Debian and alsa. The first surprise ...
1
vote
1answer
765 views

gnome 3 system sounds not working

On my System (Debian Wheezy x64, Gnome 3) I don't have any system sounds. Other audio is working well. When I go to settings > Audio > Sounds (hope it is called like this in english) as normal user, ...
2
votes
1answer
178 views

How do I run Gnome 3 sound control from KDE?

Skype is using pulse audio, which is part of Gnome and the main place I found to configure microphones was in the standard Gnome sound control. How can I configure the microphones from KDE?
1
vote
1answer
160 views

Audio stopped working in Xine in Debian

Recently sound stopped working in all the Xine-based applications. I get the error: the audio device is unavailable. I am using latest Debian Testing with KDE. I haven't been fiddling with the ...
2
votes
1answer
861 views

Debian linux installation cannot play sound

I am trying to get my Linux installation to play musix. I have debian linux. The contents of /etc/debian_version are: 6.0.2 I cannot seem to get any sound to play from my speakers and after looking ...
4
votes
1answer
686 views

How to get Debian's volume control working with Pulse

I finally configured Pulse to work with every application, however using the volume control on my keyboard still controls the default ALSA selected device. How do I change it so it adjusts the current ...
2
votes
1answer
2k views

How to get recordmydesktop to record application's audio on Debian/Squeeze?

I'm on an amd64 Debian/Squeeze install on an Intel DX58SO motherboard. I want to use recordmydesktop to record application's audiovisual output. It's important any audio generated by the ...
4
votes
1answer
1k views

Saving alsa settings

After a new update, there is no sound by default in my Debian Squeeze box until running alsactl init, but whenever rebooting the computer I have to run the command again to gain sound. How can I ...
2
votes
2answers
3k views

“lsmod |grep audio” doesn't return anything?

I am running Debian Squeeze. I installed and removed Gnome3 and reinstalled Gnome2.x (epic fail and stupidity) and in the process I have lost audio, lspci returns following # lspci | grep Audio ...
3
votes
1answer
994 views

Issues with ardour and jackd

I'm trying to play with ardour. When I started it up, it complained that jackd isn't running, so I ran jackd -d alsa, which displayed: jackdmp 1.9.6 Copyright 2001-2005 Paul Davis and others. ...
1
vote
2answers
277 views

How come I suddenly don't have any audio?

Just a few minutes ago my sound was working, and then it stopped! I suspect it was caused by me checking out some video editors. How do I go about troubleshooting this? What I've so far tried: I ...