1
vote
0answers
29 views

System freeze on “setting up alsa”

I use Debian wheezy and I boot the computer and get stuck in the line: [....] setting up alsa .... It freezes, it only responds to "REUSIB" (Emergency Reboot With Magic SysRq), but it is unusable as ...
2
votes
2answers
83 views

Where do sound drivers live? [closed]

A little while ago I searched for a good driver for my sound card (with surround sound support) and didn't find any. So it seems there is none. I thought I could try (even though I think nothing ...
7
votes
3answers
2k views

Microphone - static background noise suppression on Linux

My soundcard is Realtek ALC 892. On Windows 7 I use official Realtek drivers, on Linux I use PulseAudio (on Ubuntu 13.10). On both Windows and Linux, when I enable microphone boost +30db (required ...
0
votes
1answer
70 views

Digital audio between Intel Atom E640 and ADAU1445

Background information: I have a ADAU1445 DSP from Analog Devices connected to multiple audio sources through the Serial Input pairs. One of these sources is an Intel Atom E640 processor running ...
2
votes
0answers
223 views

How to configure buildroot to add a sound device?

I've used a given board configuration to reconfigure it for my individual board. My board has a CS4270 sound device of Cirrus Logic. My uImage is booting successfully on my target hardware, but an ...
2
votes
1answer
632 views

Sound not working in Debian except in google chrome and test utilities [closed]

Yesterday, I had Archlinux on my Dell Latitude E6520 and the sound was working perfectly fine (I even had the loud beep I couldn't get rid of). Today, I installed Debian and alsa. The first surprise ...
2
votes
1answer
380 views

Sometimes no sound in flash videos after boot?

Sometimes after I boot up the machine, I get no sound in flash videos. First I didn't know why it was happening, but as I read a few articles here and there, I found out it was because of my USB ...