Take the 2-minute tour ×
Unix & Linux Stack Exchange is a question and answer site for users of Linux, FreeBSD and other Un*x-like operating systems.. It's 100% free, no registration required.

I'm trying to get X to work on a ThinkPad W530. I set the BIOS to only use the integrated graphics, I attempt to boot. The display goes blank when KMS is executed and does not recover.

I append "nomodeset" or "i915.modeset=0". Then it does boot, does not attempt to change resolution while in console mode, but I cannot start X.

I see in dmesg:

[drm:drm_pci_agp_init] *ERROR* Cannot initialize the agpgart module.
DRM: Fill_in_dev failed.

I have the latest BIOS for my system, and I've tried the kernels: 3.7.2, 3.9.5 and 3.10-rc5. This is a Slackware 14.0 64-bit distro.

It seems that the i915 module cannot work when nomodeset is used, and that there is some bug which makes the display turn blank. Is there some way around this?

share|improve this question
add comment

1 Answer

I am using i915 module on RHEL 6.4 . I had some problem with X in the begining. Instead of color, I was getting greyscale display. After setting NOMODESET kernel parameter in /etc/grub.conf file, everything worked fine and I am getting a color display.

SO i915 works with NOMODESET.

Thanks, Stany

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.