Take the 2-minute tour ×
Unix & Linux Stack Exchange is a question and answer site for users of Linux, FreeBSD and other Un*x-like operating systems.. It's 100% free, no registration required.

i'm really a beginner to Linux trying to study for RHCSA certification here.

I have Windows 8 installed on UEFI BIOS. When i installed Cent OS, installation went smoothly and then after restarting, Windows booted normally like there's no Linux installed.

I know it's something to do with UEFI, but i really cannot figure it out, i tried to boot from Hard drive instead of "OS.. something" inside the BIOS Boot Order, but i get blinking cursor nothing more.

NOTE

For partitions i've created two partition normally like i always do before using UEFI.. ext4 drive for / and swap drive.

Can anybody tell me how to dual boot while using UEFI ?

share|improve this question
    
Does your system's BIOS have secure boot enabled? I believe that needs to be disabled. –  slm May 15 '13 at 0:58
    
@slm i've checked, it's not even active to change. it's dimmed, but it's set on disabled –  Rafael Adel May 15 '13 at 1:05
    
When booting the CentOS DVD did you happen to boot the DVD drive in UEFI mode or in Legacy? –  slm May 15 '13 at 1:14
    
@slm i've selected UEFI –  Rafael Adel May 15 '13 at 1:19
    
Here's a guide (Installing Ubuntu on a Pre-Installed UEFI Supported Windows 8 system) that covers how to do this using Ubuntu + Win8, but it applies for CentOS 6 as well. –  slm May 15 '13 at 1:19
show 2 more comments

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Browse other questions tagged or ask your own question.