Take the 2-minute tour ×
Unix & Linux Stack Exchange is a question and answer site for users of Linux, FreeBSD and other Un*x-like operating systems.. It's 100% free, no registration required.

I have a new Sandy Bridge i5-2500 and Intel H67 motherboard. As the onboard video didn't work, I put in an older 8600 gts graphics card. However, the S3 suspend won't work (and I can't test without the dedicated card). I've had this experience with all other desktops (all of which have nvidia cards).

Any help diagnosing what might be the problem would be appreciated. I've been trying a few s2ram parameters at en.opensuse.org/SDB:Suspend_to_RAM, but this is very time consuming and so far fruitless. Namely,

  • Of course, if you have experience with a H67 or P67 motherboard, that would be most useful.
  • If you have owned Intel desktop motherboards, how often does S3 work?
  • same with nVidia graphics cards
  • Does the power supply ever make a difference?
share|improve this question

2 Answers 2

I have no issues on my P67 based motherboard ( Asus ) with an ATI card, but a number of people have complained in this bug about having problems with H67.

You might find this page useful for help debugging the problem.

share|improve this answer
    
thanks very much! –  gatoatigrado Jun 23 '11 at 5:15
up vote 0 down vote accepted

It seems to have been fixed now, I'm using OpenSuSE 11.4. My uname string is

Linux linux-sdia 2.6.37.6-0.7-desktop #1 SMP PREEMPT 2011-07-21 02:17:24 +0200 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

and the nVidia driver is 275.21. All of the hardware is the same. Hope it helps someone.

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.