Take the 2-minute tour ×
Unix & Linux Stack Exchange is a question and answer site for users of Linux, FreeBSD and other Un*x-like operating systems.. It's 100% free, no registration required.

I heard that it should be not that hard to install Google Chrome and the latest Firefox on RHEL 5.4. (the OS our company support is only up to RHEL 5.4). It probably requires some make install and will uses the C compiler.

Can somebody give a definite and tested answer? (instead of some webpage that might not work or dated back to 2007).

Please also mention any required packages (probably yum packages) and how to install them.

share|improve this question
    
Did you try the rpm from http://google.com/chrome? –  jordanm Jan 17 '13 at 4:07
    
yes, and I tried downloading all 4 of those packages and nothing happens after the download. (using Firefox 3) –  動靜能量 Jan 17 '13 at 4:33
    
What do you mean "nothing happens"? Did you install the package and try running google-chrome? –  jordanm Jan 17 '13 at 4:57
    
The question is, how do you "install" the package? I am a newbie in RHEL / Fedora –  動靜能量 Jan 17 '13 at 7:37

2 Answers 2

If you have downloaded that package, run rpm -ivh package_name.rpm. Or click System/Administration/AddRemove Software, use the GUI tool to search 'chrome' package.

share|improve this answer

Use Google's Chrome Yum repository.

Create a file /etc/yum.repos.d/google-chrome.repo with the following contents:

[google-chrome]
name=google-chrome
baseurl=http://dl.google.com/linux/chrome/rpm/stable/$basearch
enabled=1
gpgcheck=1
gpgkey=https://dl-ssl.google.com/linux/linux_signing_key.pub

Now you can install google-chrome-stable, or if you feel like taking some risks, you can install google-chrome-beta or google-chrome-unstable.

share|improve this answer
    
When I try this, I get the following error: dl.google.com/linux/chrome/rpm/stable/x86_64 /repodata/repomd.xml: [Errno 4] IOError: <urlopen error (-2, 'Name or service not known')> Trying other mirror. Error: Cannot retrieve repository metadata (repomd.xml) for repository: google-chrome. Please verify its path and try again –  Graeme Perrow May 23 '13 at 15:44
    
@GraemePerrow Works for me (and everyone else). Check your computer's nameservers and general Internet connectivity. –  Michael Hampton May 23 '13 at 15:50
    
Probably has something to do with my company's firewall and proxy settings and such. Thanks anyway –  Graeme Perrow May 23 '13 at 16:59
    
@GraemePerrow Yeah, that would do it. Make sure you've specified the company proxy server in your yum configuration. If you need further help, you should probably ask a new question, or contact your IT department. –  Michael Hampton May 23 '13 at 17:03

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.