Take the 2-minute tour ×
Unix & Linux Stack Exchange is a question and answer site for users of Linux, FreeBSD and other Un*x-like operating systems.. It's 100% free, no registration required.

I just installed 64-bit Debian 6.06 on my ASUS K53S machine and internet is not working... Wireless is working fine.

NetworkManager is doesn't show any wired connections and ifconfig in the terminal doesn't show any eth0 interface My /etc/network/interfaces file has the following lines

auto lo
iface lo inet loopback

Googling for it didn't help. Any help anyone?

share|improve this question
3  
What model of network card it has? –  Renan Nov 23 '12 at 21:19
    
Does ifconfig -a show the interface? (ifconfig doesn't show interfaces that aren't up nowadays, but ifconfig -a does) –  Bonsi Scott Nov 24 '12 at 7:25
add comment

2 Answers

How about adding this to /etc/network/interfaces?

for DHCP:

auto eth0
iface eth0 inet dhcp

or for static:

auto eth0
iface eth0 inet static
        address 192.168.1.1
        netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.1.254

I suppose your network card is working and driver is properly loaded, check it with lspci or simply with grep eth0 /proc/net/dev.

share|improve this answer
2  
lspci will show whether the hardware is detected at all; try awk -e '{print $1}' < /proc/net/dev to see whether Linux is able to use the interface. (Plain grep or cat work too, obviously, but display a little more than you might care for...) –  Michael Kjörling Nov 23 '12 at 23:04
add comment

I just installed Linux on an ASUS laptop as well and the ethernet card is an Atheros ethernet+bluetooth combo whose driver hasn't been integrated in the vanilla kernel yet.

Check the hardware ID of your ethernet card (lspci -nn) and see if this applies to you.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.