Take the 2-minute tour ×
Unix & Linux Stack Exchange is a question and answer site for users of Linux, FreeBSD and other Un*x-like operating systems.. It's 100% free, no registration required.

I'm using VMware Fusion with Linux Mint KDE (I think v13). The mouse works fine except for when I'm dragging something (e.g. resize or move a window). When I do that the mouse moves. Sort of like I click in one place and then it slowly drifts away a few pixels - like it is slowly snapping to a grid.

I don't think it's VMware - the mouse works fine in Windows VMs and in ubuntu gnome VMs. I think it might be some setting in KDE but I don't know what. What can it be?

EDIT

VMware Tools is already installed for this virtual machine.

share|improve this question
    
the mouse drifts? or the windows? because there is a window setting that snaps to grid. mouse drift seems odd, but window drift not so much. –  xenoterracide Oct 23 '12 at 6:05
    
You're right - the mouse is fine, the window drifts. Where do I find that setting? –  dan gibson Oct 24 '12 at 1:33
    
Although, scrollbars also do the same. If I move the mouse slowly then the scrollbar jumps like the window does. –  dan gibson Oct 24 '12 at 2:39
add comment

1 Answer

up vote 2 down vote accepted

Updating xserver-xorg-input-vmmouse to version 1:12.9.0-0ubuntu0.1 (no need to specify the version though, just sudo apt-get install xserver-xorg-input-vmmouse will do) seems to be the way to fix it. It worked for me!

For reference, I found out about it there:

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.