Take the 2-minute tour ×
Unix & Linux Stack Exchange is a question and answer site for users of Linux, FreeBSD and other Un*x-like operating systems.. It's 100% free, no registration required.

I try to do this:

$ mail -s "Hello world" foo@example.com
This is a test from my server
EOT

…and get this:

/usr/sbin/ssmtp: No such file or directory
$ "/home/user//dead.letter" 9/248
. . . message not sent.

Which makes sense, because I uninstalled SSMTP in favor of Postfix. How do I change it so mail uses the right MTA?

share|improve this question
1  
Have you done all the necessary postfix configurations ? If not, take a look at these links: cyberciti.biz/tips/… and : wiki.archlinux.org/index.php/Postfix_Local_Mail –  The Dark Knight Oct 16 '12 at 6:49
    
Guiney: Also, if you are using postfix MTA with sendMail, then you need to set it like : set sendmail="/usr/bin/yourPostfixMailDir" . I will suggest , you again try to see if you have completed all the configurations properly. –  The Dark Knight Oct 16 '12 at 6:55
add comment

1 Answer

up vote 1 down vote accepted

Oh man, that’ll teach me to RTFM—I had everything set up correctly; all I had to do was start the postfix daemon. (After that, a backlog of undelivered e-mail from a month ago arrived in my inbox!) I guess I forgot to add it to my rc.conf after I installed it, so it didn’t start back up again after one of my infrequent reboots.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.