Sign up ×
Unix & Linux Stack Exchange is a question and answer site for users of Linux, FreeBSD and other Un*x-like operating systems. It's 100% free, no registration required.

I have two servers, and, that were connected across a LAN. They are the components of a DMZ where is the wen server and the application server. is running Ubuntu 11.04 while is running Ubuntu 11.10. I had to restart because Unity froze up. (I have since replaced it with Gnome.) Ever since I started it up again, I cannot get connectivity with When I try


I get

PING ( 56(84) bytes of data.

That is, it just hangs. I get the same result if I try



I had been saving my iptables in but now I see that that fie is of zero size for some reason although I had a lot of rules in the IPtable. I tried to fix the problem with

sudo iptables -A OUTPUT -s -j ACCEPT
sudo iptables -A OUTPUT -d -j ACCEPT
sudo iptables -A INPUT -s -j ACCEPT
sudo iptables -A INPUT -d -j ACCEPT

but it has no effect. How do I fix it?

share|improve this question

2 Answers 2

up vote 1 down vote accepted

You are confusing your IP addresses. Your hosts are almost certainly 192.168.x.x, but you called them 198.162.x.x in your question, and then used 192.162.x.x in your ping command. Those are all different.

share|improve this answer
Thank you for that catch. That was the problem. Thanks very much. – OtagoHarbour Sep 29 '12 at 12:59

This might be an issue where the is not responding to arps correctly. One way to check this is to starting pinging and then at the same to do an arp -an on the and see if the other server is listed there properly.

Also, to check if it is a connectivity problem at all, try disabling your firewalls entirely until you can establish connectivity that way, at least then you can isolate the problem.

Finally, in this situation it is always good to run tcpdump in the background to save the packets. Remember to set the size to maximum to get the full packet! (tcpdump -i <interface> -s 65535 -w <some-file>). That should provide you with some clues as to what is going on.

share|improve this answer
Thank you for your help. My problem was a typo. My apologies. – OtagoHarbour Sep 29 '12 at 13:00

Your Answer


By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.