Take the 2-minute tour ×
Unix & Linux Stack Exchange is a question and answer site for users of Linux, FreeBSD and other Un*x-like operating systems.. It's 100% free, no registration required.

I am installing an rpm package and it appears to be skipping certain files without giving me any notice as to what the issue is.

When I execute

rpm -ivh package_name.rpm

the rpm provides me with no indication that the installation failed.

After executing this, I verify the installation:

rpm -V package_name

And I see that some files are reported as missing missing /path/to/some/crucial/file

When I look into my / directory, I see that a few files were created which start with u2dtmp*. These are the files which do not get created.

I have attempted to remove old locks from my rpm installation and cleaned the database rpm --rebuilddb, but nothing seems to allow these files to be installed successfully.

This issue only appears on a single machine. It installs successfully on other linux machines which have the same os.

share|improve this question
add comment

2 Answers 2

For some unfathomable reason, rpm -V package complains on many freshly installe packages. Also, use rpm -U..., that will not just try to install the package but also delete old versions.

Why aren't you using yum? It is a frontend to rpm, automating many tasks. The yum-utils package contains package-cleanup, which helps getting rid of duplicates, leftovers from failed installations, and similar cruft.

share|improve this answer
    
attempting the rpm upgrade [-U] didn't seem to resolve my issue. The reason I don't use yum is because it isn't installed, and I am lazy. [I know that it is a bad excuse, but oh well]. This seems like it is a genuine issue with rpm, mainly caused by an issue with my machine. –  bogertron Jan 23 '13 at 16:54
    
Install yum then? –  vonbrand Jan 23 '13 at 20:05
    
Oh, and exactly what packages are you trying to install, and what does the rpm -Uhv command say? –  vonbrand Jan 23 '13 at 20:06
    
The packages are internal applications. The upgrade command doesnt really report anything of interest. [the only things which show are from scripts which i cant really show] –  bogertron Feb 1 '13 at 22:22
add comment
up vote 0 down vote accepted

After some work a solution was found. Inside the rpm, a few dos2unix calls were made. A coworker of mine was able to determine that the verson of dos2unix that was installed had some issues.

After upgrading to the latest version, the u2dtmp* files disappeared.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.