Take the 2-minute tour ×
Unix & Linux Stack Exchange is a question and answer site for users of Linux, FreeBSD and other Un*x-like operating systems.. It's 100% free, no registration required.

I recently installed Linux Mint 13 KDE but it's not working fine. At first I had to use failsafe mode to boot because normal boot takes to a textual login. If I use normal boot and text login I'm not able to run KDE nor with kdm start neither with startx. kdm says that's already running. Instead X is not able to run because can't connect Xserver to display. If I stop kdm and starx again doesn't change anything.

Now I edited the grub to load in nomode. In that way KDE loads but resolution is wrong and xrandr doesn't help, because if I do this:

cvt 1366 768

it changes it to 1368:

# 1368x768 59.88 Hz (CVT) hsync: 47.79 kHz; pclk: 85.25 MHz
Modeline "1368x768_60.00"   85.25  1368 1440 1576 1784  768 771 781 798 -hsync +vsync

I also installed bumblebee and nvidia drivers because of optimus technology.. It worked just to have fun with glxspheres but there isn't any gain on KDE..

This is lspci output:

fabio@fabio-EasyNote-TS11HR ~ $ lspci |grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108 [GeForce GT 540M] (rev ff

My notebook is an EasyNote TS with NVIDIA GeForce GT 540M.

Thank you in advance to anyone that may help!

share|improve this question

migrated from askubuntu.com Aug 31 '12 at 20:26

This question came from our site for Ubuntu users and developers.

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.