Take the 2-minute tour ×
Unix & Linux Stack Exchange is a question and answer site for users of Linux, FreeBSD and other Un*x-like operating systems.. It's 100% free, no registration required.

I have encrypted my home disk a long time ago and I configured pam to mount it automatically on login.

However after update to version 1.1.5-3 pam is not mounting the disk anymore. Here are the logs :

PAM adding faulty module: /usr/lib/security/pam_ecryptfs.so
pam_unix(login:session): session closed for user ben
PAM unable to dlopen(/usr/lib/security/pam_ecryptfs.so): /usr/lib/security/pam_ecryptfs.so: cannot open shared object file: No such file or directory

Seems like the pam-ecryptfs library has been removed.

How can I fix this?

share|improve this question
add comment

1 Answer

up vote 1 down vote accepted

In ecryptfs-utils 96-1 the file pam_ecryptfs.so is installed in /lib/security (click) which was changed in ecryptfs-utils 96-2 to /usr/lib/security (click). You might just need to update your system.

share|improve this answer
    
My system is up to date, I'm using ArchLinux. pam-ecryptfs is still located in /lib/security and if I copy it /usr/lib/secrity it works. –  Ben D May 4 '12 at 10:43
    
ecryptfs-utils 96-2 is still in testing (click) –  Wieland May 4 '12 at 10:58
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.