Take the 2-minute tour ×
Unix & Linux Stack Exchange is a question and answer site for users of Linux, FreeBSD and other Un*x-like operating systems.. It's 100% free, no registration required.

I recently installed debian on an old G4 iMac, and everything is working fine except that the console is constantly spammed with alternating

eth0: switching to forced 10bt
eth0: switching to forced 100bt

messages. eth0 isn't configured at all in /etc/network/interfaces; I'm using the wireless interface on eth1 (which works fine). sudo ifconfig eth0 down doesn't give any message; the alternating messages just keep coming. Is there any way to get rid of them?

share|improve this question
add comment

2 Answers

up vote 4 down vote accepted

Try unloading the sungem kernel module (after ifconfig eth0 down to release the interface).

If that works you can blacklist it to avoid it being loaded on next reboot.

share|improve this answer
add comment

If you're on a system with more than one ethernet port (say, a server such as a Netra), and unloading the sungem module is inappropriate, I found that I could silence the debug messages by forcing eth1 into 100mbps full duplex by running

ethtool -s eth0 speed 100 duplex full

and then plugging in a loopback adaptor into the spare ethernet port. The results? Driver thinks theres a cable plugged in, then shuts up.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.