Take the 2-minute tour ×
Unix & Linux Stack Exchange is a question and answer site for users of Linux, FreeBSD and other Un*x-like operating systems.. It's 100% free, no registration required.

After a recent install of Fedora 14, I had to build the firmware for my Broadcom 4311 wireless nic. I got the wireless working, but only after adding modprobe b43 to the rc.local file.

On every boot, however, I am now get a message stating:

Bringing up interface Auto_Tigris_Connecticus:  Device  does not seem to be present, delaying initialization.
[FAILED]

My understanding is that the rc.local file is loaded after the other "normal" boot steps, so I am thinking that the modprobe b43 statement should be added elsewhere. Can someone point me in the right direction as to where to add module b43 in the boot process to make sure that I dont receive these (admittedly harmless) boot messages?

share|improve this question
add comment

1 Answer

Try creating a file in /etc/modprobe.d - something like /etc/modprobe.d/wlan.conf should do - whose contents look like:

alias wlan0 b43

Where wlan0 is the name of the interface.

share|improve this answer
    
Ill give that a shot and post the results... Thanks –  Hari Seldon Jun 26 '11 at 23:16
    
Didn't seem to work... Is there a chance it has something to do with the interface name of Auto_Tigris_Connecticus?? It automatically picked up the name of the ESSID of the wireless connection. Should it actually be wlan0? –  Hari Seldon Jun 27 '11 at 0:38
    
Ηari: yes, have you tried it with wlan0 or whatever it's name is in /sbin/ifconfig -a ? –  Stéphane Gimenez Feb 15 '12 at 19:44
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.