Take the 2-minute tour ×
Unix & Linux Stack Exchange is a question and answer site for users of Linux, FreeBSD and other Un*x-like operating systems.. It's 100% free, no registration required.

We have a batch of SuperMicro 6014H-82 servers that have Adaptec 2015S SCSI controllers fitted. Unfortunately, according to the bug tracker (0002087: CentOS installer won't detect harddrives) it looks like in Centos 5.5 and 5.6 support for this is broken in some way. The issue is tagged with "To be fixed in 5.6" but it isn't (we were unable to get Centos 5.5 or 5.6 to install).

There is a workaround described in this bug report involving Centos 5.4 but we tried and failed (with Centos 5.5 and 5.6). Also, even if it did work, I'm not comfortable with this because it is really just a hack.

I happy enough to buy new controllers for these boxes but I'm having a tough time finding out which controllers actually work with Centos 5.5 or 5.6 that have U320 + RAID5 support. I've visited multiple vendor sites but in most cases their supported OS versions are a bit vague.

Does anyone know of a reliable HCL for Centos 5.5/5.6 or RHEL 5.5/5.6 or can tell me what U320 SCSI controllers with RAID 5 support can be used with Centos/RHEL 5.5/5.6?

I've spent the last two days researching this and come up with nothing.

share|improve this question
add comment

1 Answer

up vote 1 down vote accepted

After more digging around we found this article:

HP XW9300 and Adaptec 2015S Linux Notes

In summary, all that needed done was to boot into noprobe mode:

boot: linux noprobe text

then specify the driver manually:

I2O Block driver (i2o_block)

However, after all that time wasted, it was decided that these boxes and SCSI have had their day and are being put out to pasture.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.